Passläggning, avsittning och hopplektion. (Ella)

Oj, här har det hänt massor de senaste dagarna!
I fredags (28/4) var det dags för Aradís att sättas på prov. Då hon är till salu ville jag prova och rida henne och se om jag kunde få några okej ridbilder, men framförallt lägga henne i pass för första gången. Att Aradís har mycket pass i sig har vi ju aldrid tvivlat på, men nu fick jag känna på det på riktigt.
Matilda fick agera fotograf och vi tog oss till närmaste någotsånär raka och jämna väg. Kände lite på Aradís i tölt och trav innan jag gick vidare och kände på passen. 
Aradís och EllaAradís och EllaAradís och EllaAradís och Ella

Och visst fanns den där! Lite ovant och konstigt för oss båda dock att få till det . Det kändes att jag var ringrostig efter ett halvår utan ridning och stackars Aradís gjorde sitt bästa. Och pass blev det, i början korta sträckor ganska lugnt men på slutet fick jag till det och kunde trycka på lite tempo också.

Ella och AradísElla och AradísElla och AradísElla och Aradís testar pass första gången!

Vi tog en repa i galopp och jag lät Aradís sträcka ut och ta i, och det syns ganska tydligt på bilden att vi båda uppskattade det hela..
Aradís och Ella


Sedan red jag på Sorti ut med MatildaGlod. Första egna ridturen med lillasyrran ensamma!
Det var kallt och regnigt och kanske inte det ultimata ridvädret och jag gjorde årets avsittning i en stoooor vattenpöl, till min lillasyster stora förtjusning....Nåja, det hela hände när jag red i skritt (!!) på helt långa tyglar och satt vänd bakåt för att ge Matilda lite vägledning i hur hon skulle göra med Glod, när två stora fåglar flög upp precis framför Sorti varpå han gjorde en 180 graders sväng bakåt, varpå mins adel, som satt väldigt löst for runt och ja, ni förstår, plask sa det och så låg jag i det iskalla vattnet...BURR! Vad jag lärde mig av det? Jo, det gamla vanliga, håll koncentrationen på din häst och vad dne gör i första hand.. Men resten av ridturen gick utan några som helst missöden och Sorti kändes väldigt fin.


Jag löslongerade Glitnir för att få igång honom och än en gång blev det en heldag i stallet.

Igår kom Olivia förbi och vi red ut tillsammans, hon på Aradís och jag än en gång på Sorti. Vi red en ny ridväg och tränade på tölt halt och galopp halt växelvis bredvid varandra. Sorti kändes pigg och mycket samlad och Aradís såg jättefin ut.

Tog en kort ridtur på Glitnir också, första gången på ett halvår och det var sååå roligt! Han kändes jätteglad och positiv (som alltid) , vi red i alla gångarter och han tyckte det var jättekul. Han blir bara flottare och häftigare att rida med tiden.

Aradís och Olivia

Idag höll jag hopplektion med OliviaAradís och SpireGlod.  Dels för hästarna, för att gymnastisera och mjuka upp dem, samt träna styrkan i bakdelen, dels för ryttarna att träna på at bli mer exakt i sina hjälper och planera sin ridning mera. Sen att både hästar och ryttare tycker att dte är jättekul gör att dte är god variation i träningen.

Glod och Spire
Glod och Spire

Vi började lite lätt med trav mot låga småhinder och avslutade med galopp runt en hel bana. Både hästa och ryttare skötet sig exemplariskt och såg ut att ha jätteroligt.
Aradís och Olivia

Aradís och Olivia


Eftersom tjejerna var så pigga och fortfarande ridsugna när passet var över hämtade vi in Glitnir och Sorti och jag höll en liten ridlektion med Olivia på Glitnir och Spire på Sorti. Skönt för båda hästarna att få två lätta tjejer på ryggen och jobba lätt idag mest gymnastiserande i trav och tölt.

Till sist så hämtade jag in Frostrós och bestämde att det var dags för lilltjejen att få sadel och träns på sig för först gången. Vilken stilig tjej hon var! Inte brydde hon sig om varken sadeln eller träns, nog för att bettet var lite konstigt. Men när jag löslongerade henne så var hon mer koncentrerad på att jaga ut vår hund Alice ur ridbanan än att bry sig om sadeln på ryggen. Duktig häst!

Det har varit en intensiv hästhelg och nu ska jag ut och njuta av en majbrasa nere vid havet!


Ridtur på Aradis med Ella och Sorti (Olivia)

Idag red jag och Ella ut på Aradis och Sorti. Det  var en lyckad ridtur där jag fick lära migj en ny mysig stig i skogen :) Aradis var relativt avslappnad och fin trots Ellas hårdträning tidigare. I galoppen blev det dock mycket pass. Men jag ser fram emot att forstätta kämpa :)

Heldag i stallet! (Ella)

Precis kommit in efter en riktig heldag istallet. Idag kom Peter och skodde samt verkade alla hästar och uppdaterade mig i allt skvaller och sånt som hänt under tiden jag varit borta, inte alltför mycket med andra ord.

Sen kom Marie med Sorti och gammel Blakkur och ihopsläppet gick väldigt lugnt till, även om de båda inte fick komma särskilt nära för krokodilen Frostrós..

Jagoch Lina red ut, jag på Sorti och med Aradis som handhäst och hon på Vattar. Vi red en sväng  och Sorti var hur pigg som helst, riktigt glad och rolig, en aning stel dock. Aradis är ju rolig och lätt att ha med sig så det gick bra (och undan..).

Glitnir har äntligen fått skor på sig så honom tog jag och löslongerade och dte märktes att han bara har stått och samlat på sig energi i ett halvår, för han for runt och bockade, visade upp sig och var allmänt supersnygg (trots stora magen..).

Blev väl en nio timmar i stallet sammanlagt och nu är man behagligt trött och redo för sängen.
Imorgon blir det fullfart igen!

Flytt av hingstar och uteritt (Ella)

Idag har jag, Ella, haft en heldag i stallet. Först och främst var det att tvätta resten av stallet med högtryckstvätten som gällde. Ett tacksamt jobb då det verkligen syns efteråt hur fint det blir.

Sen när pappa Lennart kom förbi så började vi planera för det kommande fikarummet inne i verkstaden. Det kommer bli jättebra, väldigt mysigt. Det gäller bara att ta en heldag och röja och flytta allt. Sen tar det väl sin lilla tid innan det är färdigmålat och tillfixat, men oj, vad mysiga fikaraster vi kan ta efter ridningen sen..

Amor och fuxhingsten slåss
Glitnir och Amor har ju gått nere i Sjö (hemma hos pappa) eftersom Amor hoppade ut ur hingsthagen två gånger efter avskiljningen från mamma Glod. Glitnir som inte har gjort någonting under de 6½ månader som jag varit borta ser högdräktig ut och jag ville få hem honom för att sätta igång honom. Så pappa och jag körde iväg för att lasta dem och ta hem dem till hingstflocken. Glitnir gick snällt in i transporten men Amor var inte lika förtjust och det tog en viss bit övertalning för att ens få honom på lemmen, sen tog vi det enkla valet och "lyfte" in honom. Lugnt och okomplicerat, han hann inte ens förstå vad det var som hände..

Glitnir och den rödblacke unghingsten gör upp om rangen.

Vid ihopsläppet blev det full fart på hingstarna. Glitnir var tvungen att återta sin ledarposition och Amor hade några småfajter för att få sin rätta plats i flocken. Halvbrorsan Eros som han  vuxit upp med verkade glad över att återse sin kompis. Glitnir for runt och var i sitt esse, och trots stora magen visade han varför han är en sån häftig häst och rida och att hans gång finns där oavsett.

Glitnir


Det hela lugnade dock ner sig ganska snabbt och ordningen var återställd. Amor verkade inte ha något hoppintresse för dagen och vi hoppas att han fortsätter hålla sig på rätt sida av staketet. För att vara ett år är han ju enorm (precis som helbrodern Hrimi som Peter Mesch har köpt) och alal de andra ettåringarna ser ju ynkliga ut i jämförelse.

Amor och fuxhingsten nosar


Sen blev det en ridtur för mig på Aradis, Matilda på Glod och Lina på Vattar. Första gången jag rider tillsammans med min syster sen hon var pytteliten! Matilda har precis tagit upp ridningen igen efter flera år och det är verkligen något jag är glad över! Hon red Glod jättefint och även om det blev en ridtur med rätt mycket fart och fläkt och inet så jättemycket fokus på takt och lydnad så såg Glod fin ut under henne! Aradis kändes jättefin, väldigt "speedad" utan att rusa på och stressa. Hon är bara väldigt villig helt enkelt.

Imorgon kommer Peter (Mesch) och skor, vilket innebär att jag ska börja jobba med Glitnir och sen flyttar Sorti och Blakkur in också.


Nu är det dags att få sin skönhetssömn.


Dags att starta blogga!

Klart att det var dags för Snäcksjön att få sig en egen blogg!

För mig så har den senaste veckan (efter att jag kommit hem efetr 6½ månad i solen) mest handlat att landa hemma, börja kika på hästarna och sätta igång försiktigt att aktivera mig. Igår red jag för första gången. Både Glod och Aradis. WOW. Vilka hästar!


 Glod med fölet Hrimi

Red en kortis på Glod ut i full fart, lek och roligt samt passade på att känna på alla gångarter. Tölten riktigt fin bitvis och i traven hade hon fullt sjå med att fatta hur det kom sig att hon bytt ut fjäderlätta Olivia till tunga Ella på ryggen och hur man gjorde med balansen. Fortfarande unghästigt "Nä nu vill jag svänga...woooom". Men känns jättelovande! Rörelserna kommer och det märks att hon inte vet riktigt vad hon ska göra med allt bensprattel...

Aradis tömkörs
Aradis tog jag en längre tur på och det har hänt mycket under det här halvåret! Traven satt som gjuten och när jag satte henne på rumpan och tog tölten så var den både klockren och väldigt mycket starkare än när jag åkte. Sen är hon ju alltid lika rolig, frammåt och glad att jag kände mig mest som ett enda leende när jag kom hem fårn den 30 min långa turen. Fick till en riktigt fin galopp uppför en backe då hon tog i bra bakifrån med både aktion och samling. Både jag och Aradis hade lika kul. Hon är en pärla!

Idag var det dags för Frostrós att röra på påkarna igen. Tillsammans med Glod, Aradis och Vattar lösdrev vi henne nere på stora volten. Gud vad hon behöver komma ut och röra på sig! Idag hade hon fullt sjå att bara hålla Vattar på plats och var med andra ord mycket lättare att hålla igång. Efter några veckor såhär kommer hennes kondition vara kanon. För Vattar var det första gången att lösdrivas och han verkade mest tycka att Frostrós var en riktigt glädjeförstörare som inte lät honom ta ett steg förbi honom.

Aradis och Glod visade sin enorma trav när vi la ut lite kavaletti för dem att trava över. WOW!
De blir bara bättre dag för dag!

Har varit några härliga dagar i vårsolen i stallet. Vi är mitt uppe i ett städastallet projekt, samt har planer för ett fikarum och lite annat smått och gott. På torsdag får vi två nya inneboende i form av Blakkur, Sorti och Marie. Vi blir ett härligt gäng i sommar!

Dags för sängen!
Ella


RSS 2.0