dimmaaaa (olivia)

Idag fick vi sluta tidigare, så jag skyndade mig till stallet för att hinna rida innan det blev mörkt.  Jag fick börja med att klaffsa genom en massa gegga för att komma till hästarna som såklart stod ute på ängen, så långt bort från stallet man kan komma. När jag tillslut hade fått på Glod all utrustning plus diverse reflexer, började jag med att lösdriva henne på banan. Ett knep jag fått av Malou :) Så hon var uppvärmd och klar när jag gav mig av. Tyvärr betedde hon sig konstigt under hela ridturen.. Hon skulle titta  på allt, och ville oftast inte alls göra det jag bad henne om. Konstigt.. Men jag antar att även jag har sådana dagar^^  När vi var påväg hem till stallet igen kom dimman. Jag hade inga vantar så det blev jättejättekallt men Glod knatade på så det dröjde inte så länge tillls vi kom in i stallet och jag kunde värma mig i foderrummet:) När Glod fått sitt täcke och sin mat var det Frostros tur att komma ut och röra på sig. Jag tog ner henne till longervolten och började driva henne. Även hon verkade ha en dålig dag. Hon var överdrivet seg. Mycket värre än vanligt. Jag fick bokstavligt talat jaga runt henne. Undrar vem som blev tröttast.. Men men.. det är  ju trots allt hästarnas egna viljor som gör det så roligt att hålla på med dom:)

Skoning (Lina)

Idag var peter och skodde, skodde av och verkade hästarna. Frostrós fick skor på sig för första gången och hon såg så mallig ut efteråt.
Blakkur skoddes av, Sorti skoddes om, Perla, Vilja, Lysa och Aradis verkades bara.
Vattar skoddes oxå av men reagerad kraftigt när peter verkade ena bakfoten. Jag har känt att han varit snubblig så han kan ha sträkt sig el ngt likanande. Men nu går han på vila till jul och sen kommer han att sättas igång igen.
Allt flöt på bra och jag har precis kommit hem. Ska fika lite nu.

Ha det bra och jag hoppas att det är fler som skriver nu när jag börjat komma igång med skrivandet här!

Barbackaritt (Lina)

Idag så red  jag ut på Vattar barbacka. Det va bara sååå mysigt. Töltade och övade på bärigheten. Han är riktigt duktig på det. HAn är så himla försiktig när man rider barbacka så man inte ska ramla av.

Nu märker man verkligen att det är höst och det är jätte geggigt i hagen. Sådär så det låter klafs, klafs när man ska ta sig fram till hästen som verkligen står mitt i den där värsta geggan... *usch*Men snart borde nog snön komma. Så det blir lite ljust och torrt.

Lägger in en söt bild på Vattar och Josef hagen.


Vattar och Josef

Stallstädardag (Lina)

Idag samlades vi (jag, olivia, matilda, marie och malou) för att städa stallet. Vilket var väldigt trevligt och mysigt. Blev ordning på torpet kan man väl säga. Det är inte ofta man åker hem från stallet och luktar såpa! =) Jag hade bakat fika bröd och vi fikade i vårat fina fikarum som vi äntligen fått ordning på.

Eftersom jag har varit sjuk i ca 6 veckor så har jag inte ridit så mkt. Men jag red ut i måndags och lag en pass på Vattar och jäklarns vad han kändes stark och det va en bra tvåtakt och flyt i det hela. Det blir nog ännu bättre sen efter vilan. *hoppas*

/Lina

Amor- vår hopptalang (Malou)

Klippt från Hemsidan, våren 2006.


Ámor - vår nya hoppbegåvning..
Att flytta Ámor från mamma Glod och de andra i stohagen, har visat sig inte vara det lättaste. Tillsammans med Perlas hingstföl Eros skulle han flytta över till hingstflocken. Men Àmor ville absolut inte vara nån annanstans än i sin vanliga flock (och ändå har vi skiljt på dem varje natt och ökat på tiden allteftersom den senaste månaden) Hela stoflocken stod inne, Amor och Eros kom in till hingstflocken. En kvart senare hade Amor hoppat över staketet - han är ju så himla stoooor också och plötsligt verkade hans långa ben abnorma.. Vi satte upp en tråd till. Och nu var det rätt högt.. men det stoppade inte honom. Så det var bara att ta in Ámor i stallet, ställa honom i Kjarnis hingstbox. Och där står han nu, till dess att jag har hittat en lösning. Att avvänja dessa 2 hingstföl har inte gått som det brukar. Men Eros är iaf kvar i hingstflocken. Det räcker med en hoppbegåvning i familjen, inte sant.

----- trodde jag -----

När jag kom ut, så stod Eros på stallbacken.. Antagligen har han motats ut av de äldre taskmörtarna :-( <---- de lite äldre unghingstarna. Minns de inte sin egen osäkra ungdom?? Ack ja, det var bara att ställa in honom med Ámor och sedan fick de bli inne. Vi har en ny plaaaaan för hur överflyttningen ska gå till - lite råd och hjälp på vägen av Hreggi har vi fått också - Tjaa och sen när jag trodde att allt var lugnt, så kom Sirkus, också en nykomling i flocken, för nära de andra och motades ut han med. Då tyckte jag att det kändes lite mooootigt.. Men vi tog in honom i hagen igen och sen gick det bra.


Glitnir Foto Viktoria Bolkegård

Foto Viktoria Bolkegård

En gammal bild (Ella)

73936-125

Hittade en mäkta gammal bild på vårt avelssto Perla i arkiven. Bilden måste vara från 2001/2002.
Det var en riktigt häftig ridhäst, den damen..

RSS 2.0