Riktigt tråkigt väder och mysiga hästar (Lina)

Åkte upp till Snäcksjön idag och skulle rida ut på Vattar hade jag tänkt. MEN. Det va ju regn som hängde i luften och kändes inte alls ngt roligt. så det blev att dressyra lite på banan istället. Jobbade mkt skritt, samling, böjning, ställning och bärighet. Han gick riktigt fint emellanåt och han jobbar med bra överlinje nu tycker jag.

Tänkte att jag skulle tölta och började att samla honom på "Ellas sätt" med; krama skänklarna, spänna låren, rumpan, sitta ner odrdentligt, bromsa med magen och fram med bröstet. På en gång när jag sätter mig i den sitsen blir han mkt kortare i steget och kroppen. Och bär sig mkt bättre och med mkt rygg. Och inte allt för hög form. Jobbade lite töltövergångar och sen lät jag honom tölta på ett tag och så tänkte jag; "vad händer om jag flyttar bak skänklarna?!" och jag flyttade bak skänklarna ett par cm och "vips" så reste han hela frampartiet och löft ordentligt på framfötterna och trampade i ordentligt med bakbenen. Han blev verkligen STOR. Vad häftigt det är att sitsen kan göra så mkt.

Sen lät jag honom trava och jobbade på volt i långsamt tempo och han kom i riktigt bra form bitvis. Detta behövs jobbas med. Men tar jag för mkt eller sitter till för mkt så tar han tölten. Tölten är ju hans starkaste gångart och det vet jag. Men nu gäller det att fokusera mer på traven så vi får upp poängen där oxå.

Jobbade lite galoppfattningar i både vänster och höger. Han har börjat fatta hur när han ska ta dom olika galopperna. Håller tummarna för att vi får en riktigt fin högergalopp på lördag då vi ska upp till Gävle för att tävla sista tävlingen för säsongen.

Det duggade under hela tiden jag red och det slutade med att jag och vattar va sådär äckligt fuktiga som man kan vara när man varit ute i duggregn riktigt länge.

Fodrade alla (4) hästarna, sopade ur boxarna ordentligt och konstaterade att vi behöver spola och städa stallet ordentligt. Kan vi säkert göra ngn dag i sommar.

Frostrós stog som åskådare när jag red på banan. Hon stod på samma plats i 40 min. Vilken söt liten flicka. Hoppas att bebisen i magen mår bra.

Glod stod jag och mös med riktigt länge och hon tyckte det va jätte mysigt. Man verkligen såg hur hela hästen njöt. Och det rör sig mkt i magen nu. Hoppas denna bebis oxå mår bra.

Vilja är riktigt unghästig och hon kommer gärna i full galopp om hon kommer efter när man leder hem hästarna. Men nu ser man verkligen hennes kolsvarta blanka sommar päls.

Hoppning (Lina)

I onsdags så va jag och Olivia i stallet. Olivia skulle hoppa Vattar och jag skulle vara "hinder plockare". Båda skötte sig exemplariskt. Men det va endast fotografen som va lite seg... ;P

image148
Hmmm.... skeptisk

image149
Lite mer på...

image150
hoppla... nästan iaf

image151
Nu hoppar dom fint!

Skoning (Lina)

Idag va Peter och skodde och verkade. Frostrós tyckte det va lite besvärligt med magen och hålla upp fötterna. Lilla gumman, Hon ser ut som en höggravidkvinna som är allmänt less på magen. Men snart (juli tror jag) ska ett litet underverk dimpa ner på jorden.

Alla hästar skötte sig exemplariskt. Vattar fick nya dojor. Och dom andra verkades.

Annars är allt lugnt och fridfullt på snäcksjön. Vattar är den enda som rids och dom andra går och lullar runt i hagen med magarna, dock inte Vilja.

Peter skulle upp till Kerstin i Forsmark och sko och jag åkte oxå upp dit. Pratade lite strunt och fikade. Riktigt trevligt. Gosade lite med hästarna oxå.

Bilder (Ella)

En av gångerna jag var hemma senast tog jag massor med bilder på unghingstarna.
Här är två av dem, på Eros.

73936-142
Alice får passa sig, störa upp sig mot unghingstarna..

73936-141
Eros är vild, ung och precis som en unghingst ska vara.

BTW, så har hemsidan uppdaterats för ett litet tag sedan och vi har numera en gästbok!
Kika in på Snäcksjöns hemsida och kika.
Eros, Amors och Jósefs sidor är uppdaterade!
Och nu kan man tjuvlyssna på hästlåten "Solen och Vinden" med Malou Berg, som är skriven till Kjarni, vår hingst och Eros och Amors pappa i bakhuvudet, på sidan.

RSS 2.0