Sadelvänjning deluxe. (Ella)

Mitt mål för min tid hemma unde rjul och nyår är att sitta in Vilja, sätta igång framförallt Frostrós men även Glod.
Sagt och gjort.
Det är en ganska stor plan för bara två veckor, så idag var dte ingen vila utan ut i stallet.
Peter var här och skodde Vilja för första gången och hon var helt obrydd.

Jag borstade och fixade och hämtade den lilla hoppsadeln, på med den, Vilja tittade knappt upp. Klappade och flaxade med sadeln när den var fastspänd och Vilja reagerade mest genom att nyfiket försöka utforska sadeln.
Bra. Setg ett avklarat oproblematiskt.
Steg två blev tränset.
Det brukara ldrig vara något problem mer än att det tar ett tag för unghästarna att sluta tugga frenetiskt på bettet och bara acceptera att det är där.
In i munnen och Vilja tuggade och fixade med tungan, men fortsatte var lugn och mest nyfiken till sinnet.

Min plan var att löslongera henne lite, hon har gjort det förr men för att slå två flugor i en smäll sadlade och tränsade jag Frostrós, som haft ett år mammaledigt och alltså kunde behöva damma av gamla kunskaper. Lille Ur ville prompt följa med och dte kund eväl vara okej, jaghade inte tnkt driva på så mycket mer än att Vilja skulel få känna hur dte kändesa med sadel på när hon sprang och för Frostrós att komma ihåg vad dte var som gällde.
Sagt och gjort.
Ner till först den lilla volten och lät dem springa runt några varv. dte blev lite för litet för dem båda så det fick bli ridvolten. 20x40.
Vilja och Frostrós for iväg, så pigga och fulla med energi. Det bockades, och studsades, ïnte stressat dock, utan mest glädjefullt. Det var riktigt roligt att se på dem, men jag inser att jag nog inte ska sätta upp Olivia än på några dagar...

Frostrós travade till min förvåning, men mest blev det tölt och pass. Jag gillar hennes rörelsemönster, stora steg och mycket kraft. Vilja rör sig annorlunda, mer sträck och schwung. Hon tog någon repa och ritkigt visade upp sig i trav, väldigt flott. Lille Ur, som verkade tycka dte hela var lika roligt som stona, imponerade på mig. Jag har inet sett honom röra sig så mycket förut då jag mest ser dem stå och äta eller lunka omkring i hagen. Men han studsade fram i trav, liksom flöt fram. Det märks vem som är hans pappa på energi. Men mammas kaxighet lyser igenom när han ilsket gav Frostrós en liten spark när hon tydligen gjorde honom sur.

Ja, nu är det igång med andra ord.
Full fart framåt!

Julkänsla på Snäcksjön. (Ella)

Jag är hemma och hälsar på öve rjul och nyår och har storartade planer för min tid i stallet och på gården.
Vilja ska få en rivstart i utbildningen inan hon åke roch blir inriden av Eyvi.
Glod ska sättas igång.
Frostrós ska fortsättas insittningen på sen förra julen, om ni minns.
Alla tre ska sedan iväg till Bärby för fortsatt arbete.

Gwenda, dne vackra svarta svanen är dräktig och stor om magen och mit tmål me dhenne de här veckorna är lite markarbete och NH för att få henen att inse att hon måste vara mer rädd om oss människor.
Aradís är också dräktig och verkar rätt nöjd med livet.

Ska fota Rá och Ur också, de är så stiliga med all sin enorma päls!

Unghingstarna har jag inte varit ute hos än, men det ska bli så roligt att se hur de har växt under hösten.

Så förhoppningsvis får bloggen lite liv och uppdatering från iaf min sida framöver.

RSS 2.0