Avramling (Lina)

F*n va ont jag har i höger lillfinger. Knappt att jag kan skriva. Men jag ska ta det lite kort.

Red ut på Vattar idag, det va en skogsmaskin i skogen på skogsvägen, vilket han blev väldigt stressad och upspelt av. Så efter ca 20 min när vi travade, fick han för sig att ngt va läskigt, så han gör en 180* sväng och jag dimper i marken. Håller fast i tygel, och blir släpad en bit. ville ju inte släppa när jag va helt själv ute. Så det resulterade i brännskada i handen efter gummitygeln, och ett knallblått lillfinger. hmmm... jag kan ju böja på det iaf.

Annars klarade jag mig bra. känner lite i handleden oxå men annars så går det bra. Får se hur det blir med fingret imorron. Riktigt otursvår för mig i år. Inte bra alls. Hoppas jag repar mig snart. Får väl annars komma på ett annat sätt att ha tyglarna i handen, för tävling är det om två veckor.

Annars har det varit lugnt på Snäcksjön. Vattar har stenkoll på "sina tjejer" och hästarna verkar må ypperligt. Vilja och Frostrós har inte riktigt fattat det här med att gå ut ur stallet när dom har ätit klart sitt kraftfoder. Men släpper man ut Vattar och Glod efteråt så "puttar" dom på "småtjejerna".

Vattar har redan hunnit med att bada två gånger. Han verkligen älskar det. Han leker med Vattnet.

Bild från förra året när vattar badar tillsammans med halvbrorsan Thori;
image147

Glod och Vattar (Lina)

Tog lite bilder på sötnosarna idag när jag va i stallet. Nu känns det verkligen att det är vår!!

image146

Träningsverk (Lina)

Efter jag varit sjuk en vecka, har Ella ridit Vattar då hon har varit hemma. Hon kom på hur man skulle samla honom.

Så i söndags fick jag rida lektion för Ella. Jag skulle hålla om honom med underskänkeln, spänna låren, rumpan, spänna och bromsa med magen. Men jäklarns va fint han gick. Han verkligen väntade in mig och gick i bra samling. Tyvärr så låg ju kameran hemma. =( Men det slutade med en väldigt trött ryttare. ;) Men det va väldigt nyttigt och roligt att fatta hur han funkar.

Och jag och Ella kom fram till att jag skulle köpa längre tyglar. Och vad kom inte på posten idag om inte de nya tyglarna! I gummi, smala och utan pluppar på. =) Ska inviga dom idag!

Igår så red jag ut på Vattar och jobbade så som Ella tycker att jag ska göra. Han rör sig så lätt och luftigt i tölten nu. Men den är inte alls lika bekväm längre. Förut så va det med "symaskinstölt" då han bara gick i taktren tölt. Men nu är det ngt helt annat.

Men jag har sån träningsverk. Måste hitta en avslappning i kroppen fast endå spänna mig i samlingen för att det inte ska bli för jobbigt. Men det kommer nog eftersom. Men det är rätt skönt att vara ordentligt trött efter ridpassen. =) Då känns det verkligen att man jobbar.

När jag ska samla honom hör jag Ellas röst - "Ner med hälarna, hållom, spännrumpan, bromsa med magen osv." Vilket är bra då jag verkligen tänker på hur jag rider!

Ser fram emot att Ella kommer hem och få rida ngn mer lektion för henne! Det här va precis vad min ridning behövde!

Kvaltävling på Bärby (Lina)

I lördags bar det i väg till Bärby. Hade lyckats få med mig min pojkvän som chaufför. JAg skulle nog egentligen inte åka eftersom jag hade feber. Men hästfolk är hästfolk! ;) Går inte att göra så mkt åt saken.

Jag red endast femgången på bärby och strök mig från T2an. Orkade inte stanna kvar hela dagen.

Nu i efterhand kommer jag inte ihåg så mkt av ritten. Men jag fick pass i båda läggningarna och VAttar skötte sig fint med en näst intill däckad ryttare på ryggen! :P

Lina och Vattar galopp
Galopp på bärby

Lina och Vattar i ridhuset p? b?rby
Jag och Vattar i Bärbys fina nya ridhus

Jag har tyvärr inte varit så mkt i stallet nu eftersom jag antagligen har haft influensan. morr... Men jag ska ta och dra mig dit på lördag tänkte jag. Om inte för att rida men för att klia lite på Vattar iaf.

Jag önskar lycka till till Aradís och Perla som idag åker till Danmark för betäckning. Både jag och Vattar kommer att sakna båda på gården.

RSS 2.0