Rapport från Lina och Vattar på Helsingen

Nu har vi varit ifrån Snäcksjön ett tag, och vi längtar tillbaka hur mycket som helst.
Vattar har gått på några turer och trivs inte alls med det.. Men men... som läget är...
Han blir mest förvirrad när ngn "ovan" sitter upp, och han är ju fortfarande unghäst så han måste tänka lite innan. Här om dagen va det en liten 11 årig kille som skulle rida honom, och han skulle spela tuff för han red minsan den tuffaste hästen i stallet... Och min lilla VAttar vart ju alldeles stel och förvirrad. Inte är det någon som dunkar honom på halsen eller ryter åt honom (förutom när han är dum) helt omotiverat.
Men det blev bättre sen och ridturen gick hyfsat.

Men våran träning går det helt ok. Jobbar på att fatta galopp så vi kan både höger och vänster. hmmm...
Det värsta e att dom går på lite för mkt bete så vattar har fått lite mkt betesmage. Men han har ju fått lite sommarlov tills jag går på semester. På söndag väntar heldagskurs för Isa uppe i Norrboda på Gräsö.

Åter kommer senare i sommar!!

/Lina

Long time no see (Ella)

Nu måste vi få lite fart på hästbloggen här igen. Även om det inte är fart på bloggen är det nämligen full fart hemma.
Thori och Perla (Pärla) är fortfarande kvar, de har fått flytta till en hage med mindre gräs, för Pärlas mage var inte så förtjust i allt dte gröna. INgen av dem är dock helt nöjda med situationen, vadå inte få beta? vadå inte få vara me dflocken? Snacka om trist läge.

Aradís har varit lite halt, förmodligen har hon gått omkull och fått sig en rejäl smäll på bakbenet. PLanen är nog att hon blir betäckt i år trots allt.
Glod rids och dte är framförallt Olivia och jag som rider henne. Hon ska ridas i lång och låg form i trav, för att stärka sin överlinje och lära sig att länga den och börja bära med underlinjen.
Glitnir gick ner så oerhört i vikt så han har fått lite drygt en veckas semester i en riktig äta-upp isg hage på 45 hektar vid havet. Så honom går det nog inegn nöd på..
Frostrós är fortfarande på Bärby hos Fannar och ska ultraljudas för atts e om hon har tagit sig elel rinte.
Vilja går hemma och blir vackrare och vackrare för varje dag. Vilken otrolig utstrålning hon har! Och vad stoor hon är!
Amor och Eros går nere på Stenskär med de andra hingstarna och äter för fulla muggar. Eros ser dock lite tanig ut och ska kanske flyttas med de andra smala grabbarna till ett lite fetare bete.
Perla är sprickfärdig och tung och nu börjar snart nedräkningen inför fölningen! Spännande!!

Vattar har för sommaren flyttat "hem" till Helsingen och vi skanar båd ehonom och Lina i stallet.
Sorti och Blakkur går fortfarande kvar och Marie njuter av sitt somarlov när hon inte måste passa hästarna vareviga dag.

Idag red jag och Olivia ut. Olivia på Glod och jag på Thori med Pärla som handhäst. Thori var jättefånig och tyckte at allt var läskigt, allt = tygeln som Pärla satt fast i och diverse småsaker. Dessutom var dte så oerhört mycket broms och andra flygfän ute att dte faktiskt var synd om hästarna. Solen steker rätt bra och svetten lackar. Annars kändes Thori jättefin. Efter halva vägen bytte jag häst och red Pärla och hade Thori som handhäst och HJÄLP vad smal Pärla har blivit! Hurra! Hon kändes väldigt pigg och ville helst inte göra det jag sa, men det löste sig efter envis övertalning. Tölten sitter där nu utan problem, det ska bli spännande att se vad matte Eva säger efter en månad med Pärla uppe i dalarna.

Närmaste projekt är att köra in Thori och kanske bedömma Glod! Glitnir och jaghar varit och spattröntgat för atthans ka få hingstlicens också. Bea, vår equiatriker har varit här och undersökt hästarna, alltid lika intressant att höra vad hon har att säga och höra vad man kan hjälpa hästarna med för att undvika skador/förslitning samtminska på spänningar som redan finns i kroppen.

Idag skickar vi en extra varm tanke till Thoris mamma Bergthora som idag, onsdag, fick vandra vidare på trappalandas ängder. Äta saftigt gräs och slippa allt ont. Och även varma tankar till matte Kerstin.

En dikt som jag skrev när vi fick ta bort min ögonsten Orka


Orkas avsked
gråt inte min vän
jag vandrar inte längre med dig
men jag är inte borta
vi tog inte farväl för alltid
du ser mig inte längre
men slut dina ögon
och känn vinden i ditt hår
och minns mig
minns våra turer
i barrskogens dämpade sommarljus
minns våra lekar
minns våra stunder
förnim mulens värme mot din kind
och mitt huvud mot din axel

Tänk på mig i ljus och glädje
för där jag är
finns ingen smärta
onda ben är ett minne blott
här finns ingen sorg och saknad lilla människobarn
min rygg är stark och frisk igen
och när det är dags för dig att komma
ska vi galoppera fort och andlöst över vidderna
jag ska visa dig
var det saftigaste gräset växer
och var det friskaste vattnet rinner

så gråt inte lilla vän
vi tog inte farväl för alltid
vi bara skiljdes för en stund


uteritt med matilda och alla andra små kryp. (olivia)

Idag red jag ut på Glod tillsammans med Matilda på Blakkur. Det var varmt och väldigt mycket broms trots att vi dränkt hästarna i insektsmedel. Men själva ridturen gick jättebra. när vi kom tillbaka fick hästarna bada i sjön och så masserade jag Glod. Aradis är tyvärr halt sen några veckor tillbaka så henne tog jag in och masserade och bara pysslade lite med. Lilla Aradis <3

RSS 2.0