Regnig ridlektion. (Ella)



Idag har Olivia ridit Vija på volten där de först fick jobba med balans och takten i traven. Vilja är mest riden rakt fram som en väldigt stor 6:åring, så har hon fått ta tid på sig att växa klart och muskla sig ordentligt i sin egen takt. Men nu är det dags för Vilja att fortsätta sin utbildning och balns på böjda spår, hör utan tvekan dit.
Vilja är väldigt samarbetsvillig, bara hon förstår vad hon ska göra, så gör hon det med spetsade öron. Efter bara några varv i trav, så hittade hon rytmen och balansen på ett helt annat sätt och fick ännu mer steg. Jag tror att om man ger henne tid, så kan hon bli riktigt bra. Hon är inte frdig än, långt ifrån, men hon har mycket gång i sig.

Efter travträningen jobbade vi en aning med igångsättningar i tölt. Vilja fick gå i samlade skritt och sedan smyga igång i tölt. Målet var att få igång henne mjukt och sedan ta ner henne efter några steg och göra om. Igångsättningar och avsaktningar är viktiga i träningen och tränar både lydnad och kontakten mellan häst och ryttare. Vilja skötte sig väldigt fint.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0