Tisdag & onsdag (Ella)

I tisdags hade jag och Matidla bestämt att hon skulle ta lite foton när jag red Glitnir. Glitnir var inte på sitt bästa humör, het som sjutton och ville bara fram i full fart. Först ville han inte ens trava (!!).
Han spände sig och kändes som att han skulle explodera vilken sekund som helst.
Men efter ett tag gick det bättre. Även om han fortfarande kändes väääldigt het.
Glitnir och Ella

Ella och Glitnir



I traven ville han mest flascha med aktionen och hade ingen lust alls att slappna av och bära sig rätt. Lyssna på mig var inte jätteintressant.
Ella och Glitnir

Ella och Glitnir




Provade att lägga honom i pass och första vändan gick super, sen blev det mest fyrtaktigt.

Aradís har fått några dagar ledigt efter den katasrofala provritten och hon går och laddar batterierna, hon ser dock ganska nöjd ut över situationen och behövd enog några dagar ledigt.

Red sedan ut med Lina/Vattar på Glod. Glod kändes jättefin! Vi tränade tölt/halt växelvis och visst var dte svårt att stå still när vattar dundrade förbi, men hon gick helt rent i tölten och tyckte dte var roligt. Tyckte ju tidigare att hon var lite hård i munnen men det blev mycket bättre efter några kraftiga halter med sätet och jätte-eftergift.

Thori fick vila och Sorti och Blakkur likaså.

Idag onsdag kom Olivia och skrittade ut på Glod. Jag på Thori, Matilda på Blakkur och Felicia på Vattar red ut tillsammans och först red vi ett bra tag inne i skogen där Thori fick hålla reda på fötetrna, när vi kom ut därifrån och provade på tölt så gick han helt klockrent och bara rullade fram i tölten, helt avslapnad och mjuk! Halleluja! Vad roligt det var!
Vi red en sväng och det blev mycket galopp och trav för mig och Thori för att hålla igång honom och han kändes pigg och positiv och ville verkligen.
Väldigt rolig ridtur. Inget snublande.

Longerade Sorti för att få magen i rörelse och lät Glitnir vila (hur mycket vila det nu blir så som han far runt i hagen).

Två hästfulla dagar!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0