Mysig tur för fyra! (Ella)

Igår red ett helt gäng ut den ljumma vårkvällen.
Jag på Glod, Lina på Vattar, Matilda på Blakkur och Marie på Sorti.

Vi hade en jättehärlig tur, Glod kändes kanonfin. Hon var en aning stel i början men mjukades snabbt upp och verkade tycka att det var jätteroligt att komma ut med flera hästar. Vi tränade tölt-halt-tölt växelvis (min favorit övning alltime!) och värst var det för Lina med Vattar som mest stod på två ben när han skulle stå still....

Matilda fortsätter att imponera med sin oräddhet och sin nykärlek till Blakkur, hon rider på och Blakkur verkar trivas galant. Igår var det full fart på gammelgubben (ja han är ju ändå 25 år) och det såg båd emjukt och harmoniskt ut när de kom töltandes! Då är man en stolt stora syster!

Glod lyssnar mycket bättre i munne n nu och stannar på en femöring, tyckte ju tidigare att hon var väldigt hård och hörsam, vi pratar om att bedöma henne och Glitnir till hösten. Spännande!

När vi kom hem från dne härliga ridturen fick hästarna gå i sjön och bada. Både Glod, Vattar och Sorti tog sig en simtur, men Blakur var lite mer skeptisk. Vi fick honom iaf att blöta fötetrna, menmycket mer blev det inte.

Sen körde jag glitnir och hade Thori som handhäst. Det var konstigt tyckte Thor, behöva springa av sig själv. Men snart förstod han vad dte gick ut på och tog rejäla kliv i trav. Glitnir å andra sidan, var inet als lika förtjust i att ha Thori på släp och att anpassa hastigheten till Thoris kondition. Jag vet inet vad dte är me dhonom. Men han har växlat upp och fått 100 nhästkrafter till. Blivit en turbohäst. Mycket explosivitet, han måste bara lära sig att slappna av. En skrittritt idag blir nog passande.

Thori verkade ganska nöjd efter språngmarchen och inte alltför trött (vi anpassade ju hastigheten efter honom och det blev en hel del skritt), men det är roligt för honom att få komma ut och vara med  på olika saker! Då dög dessutom kraftfodret trots vitlök! Hurra!

Nu är det fredag och Frostrós som fått en spark på bakknät och varit lite öm har blivit bra och idag ska hon sätats på prov. Hon ska bara lära sig att styras och stoppas, sen ska jag skicka upp Olivia på henne!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0