Födelsedagspartaj och frysande ridtur! (Ella)

Grattis Matilda som fyllde 14 idag, den 16/5. Grattis också till Thori som blev sex år och firades med morötter och pussar, även av matte Kerstin!

Idag red jag ut på Thori med Matilda på Blakkur och Olivia på Glitnir. Det var ganska sent så vi fick rida en kortis. Det märks att Thori har fått bättre kondition, för han är mycket piggare, han tom försöker att låtsas vara rädd för saker, som tex trästockar, hingstar som komem ri full fart i skogen etc.

Det känns på Thori som om det har blivit för mycket fokusering på tölt/pass, för nu är traven mycket ostabilare, han går lätt över i laterala steg och får då svårare med galoppen. Vi tränade tölt-halt-tölt igen och han kändes mer laddad men samtidigt orkar han inte riktigt bära sig så att tölten blir ren. När han är helt mjuk och avslappnad går det, men balansen är inte så bra och han vixlar om man försöker hålla ihop honom. Tycker dock att han känns mycket bättre än i början. Mycket mer lyhörd och alert. Stannar bara mankramar itygeln och blri inet framtung, går fram direkt man be romd et, även om dnehär riktiga energi inte riktigt infunnit sig än. Mer konditionsträning så han orkar. Hade tänkt rida imorgon också, men då på volten och bara jobba honom mjuk i trav för att sedan smyga över i tölt från traven. Tror mer på den idén. Jobba honom på volterna och träna balansen, gå över bommar etc etc. Få honom att ta i och jobba med hela kroppen.

trodd ehan var tröttnär vi skritatde av dem på väg hem, men då kom unghingstarna rusandes i hagen intill och då vaknade han allt! Och gick igång i klockren tölt. Så han kan om han bara vill...Måste få honom mer medveten om sin kropp.

Annars har jag jobbat hela dagen och Olivia har ridit Aradís och Glod (och Glitnir ). Det är tur att jag har henne!

Dags att sova!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0